2010/12/30

4th of July in Boston

Foto: Boston Pops.
Vi firar det annalkande 2011 med att boka resa till New England! Vi har köpt flygbiljetter till Boston och köpt biljetter till Nascar-racen i Loudon, New Hampshire helgen den 16-17 juli.

Det innebär att vi för första gången kommer att vara i USA när de firar nationaldagen den 4 juli och det är något vi ser fram emot. Eftersom Boston var centrum för skapandet av USA:s självständighet lär "4th of July" vara särskilt häftigt här!

Därefter börjar vi köra söderut i sakta mak längs kusten ner till New York där vi räknar med att vara några dagar innan vi kör norrut igen till New Hampshire.

Vi gjorde en omvänd bokning den här gången, dvs vi började med att boka Nascar innan vi ens hade några flygbiljetter till USA. Sen hittade vi flyg till Boston på budjet.se för 5.885 kr/person med Iceland Air (med en mellanlandning i Reykjavik). Hittade en del ännu billigare biljetter men vi var bekväma och prioriterade dels att inte landa för sent på kvällen i Boston, dels kort väntetid på mellanlandningen. Lägger hellre till ett par hundralappar och slipper att vänta 4 timmar på någon annan flygplats för att sen inte landa i Boston förrän kl 22 på kvällen.

2010/12/26

Frugal Traveler

Klassiska The New York Times har givetvis läsvärda resesidor. Under rubriken Frugal Traveler får man tips om prisvärda resor. Hittade den här om Charlotte med t.ex ett restaurangtips som jag kan skriva under. Skribenten gör dessutom ett lite motvilligt besök på mitt favoritmuseum Nascar Hall of Fame och blir "omvänd".

2010/12/21

2010/12/19

Vacation Relation

Sydsvenskan skrev idag om en ny sajt för att hitta reskamrater. Vacation Relation har tydligen precis startat upp. En svensk och en amerikan har precis dragit igång projektet. Kan ju vara kul att träffa folk under semestern utan att behöva resa tillsammans.

2010/12/11

Film med musik

Så här års kan en bra film få resfebern att blomma upp. Igår såg vi Crazy Heart, med bl.a Jeff Bridges. Fantastisk bra musik producerad av T-Bone Burnett. Den gav Oscars-statyetter för både Jeffs roll som musiker och själva musiken i filmen. De vackra vyerna från New Mexico med stora himlar och långa horisonter lockar verkligen till en resa bort från svensk kyla och slask.

2010/12/08

Bilresor

Blue Ridge Parkway
Sydsvenskan hade i helgen en bra sammanfattning om vägtips i USA. Vi kan bara hålla med om det mesta som står där. Läs, inspireras och kör sen. Det finns inget annat land där det är så lätt och billigt att resa med bil.

2010/12/07

Resor.nu - se upp

Det är inte helt ovanligt när man söker resor att man hittar sådana där det är mellanlandning någonstans och sedan fortsätter inte resan förrän dagen därpå. Men på resebokningssajten resor.nu hittade jag något som jag inte tidigare sett hos någon annan sajt, nämligen att de lägsta priserna i flera fall var på resor där du mellanlandar på en flygplats och sen ska åka vidare från en annan!

Resor.nu har funnits i några månader och jag har gjort en del sökningar och hittat bra priser. Användarvänlig sajt. Men eftersom jag inte bokat på riktigt, har jag bara gått så långt att jag tittat på priser och avgångstider, så jag har inte sett det här tidigare.

Till exempel vid sökning av resa till Boston var de fyra första resultaten resor där vi skulle flyga från Köpenhamn till London City Airport och sen vidare från London Heathrow till Boston. Och du hade bara 3-4 timmar på dig. För att inte tala om att priset för transporten (troligen taxi) måste läggas på det ursprungliga biljettpriset. På de flesta var en liten kursiv varning utskriven, men inte på alla!

Slutsats - fortfarande en bra bokningssajt men man bör vara medveten om detta!

2010/12/05

Savannah och Charleston

Solnedgång på USA:s östkust
I september var vi bland annat i två städer vid Atlantkusten. Savannah och Charleston är bland de bäst bevarade från kolonialtiden och USA:s tidiga historia. Paris-tidningen Le Monde utnämnde till och med Savannah till USA:s vackraste stad.

Vår sida om Savannah och Charleston