2012/03/29

State Fair

Amerikanerna är duktiga på att hålla festivaler. En State Fair är ett 100 år gammalt fenomen. Alla de 50 staterna har var sin. Ofta flera hundratusen besökare under ett par veckor på hösten. En slags uphottad skördefest. Vi hade nöjet att besöka Tennessee härom året där den hålls utanför Nashville i september. Nu har vi siktet inställt Dallas, i Texas i oktober månad. Det är en galen blanding av Tivoli, musik, mat, Miss-tävlingar, loppis och kreatursmarknad i ett. Man kommer väldigt nära vanligt folk här.



Local beauties.
Som Kiviks marknad och lite till.
Gammal hederlig underhållning.
Klippas och fönas inför tävlingen.
Någonting att äta och någonting att dricka.

2012/03/26

1000:- till New York?

Nu börjar planerna på lågprisflyget till New York med norrmännen klarna. Resetidningen Vagabond publicerade den här artikeln idag. Framtiden ser ljus ut för oss som gärna semestrar på Manhattan.

2012/03/25

Nästa resa bokad!

Vi har ganska länge haft klart för oss vilken tur vi vill ta nästa gång. Från Las Vegas i Nevada genom Arizona och New Mexico, vidare ner genom Texas och ut till havet.

Lite sökningar på sajten bokasmart.se har visat på en kostnad på cirka 6 400 till 6 800 kronor per biljett, vilket vi tyckt var ett ganska hyfsat pris, särskilt som vi skulle flyga hem från annan flygplats än vi landar på.

Gick in på sajten i dag för att se om priset var ungefär det samma och hittade resan för 5 600 kronor! Vi slog till direkt. Billigare än så får vi den nog inte, i alla fall inte med bara en mellanlandning. Och det var optimala restider för såväl ut- som hemresa och precis lagom långa mellanlandningar i London respektive Madrid.

Så nu är vi på väg igen. Från den 5 till 25 oktober!


2012/03/24

Husbil/RV

VW Beetle som "livbåt". Foto: Tony Peters.
Första gången man ser en husbil i USA med extrabil på dragstång bakom, tänker man att vad är det för idiot som ligger så där nära på motorvägen. Amerikanerna tar gärna med sig en utflykts/shoppingbil. Husbil heter RV (recreation vehicle) eller Motorhome om den är ännu större. Det känns lite lockande att prova på det på deras stora kontinent. På husbilsresor.se och swedish.cruiseamerica.com hittade vi en hel del bra priser. Runt 100 dollar om dagen nu på våren och framåt hösten igen. Kör man långt tillkommer milkostnad och vill man lämna den någon annanstans än där man började tillkommer också ett par hundra dollar. Bensin kostar ju bara hälften mot här hemma, men vill man stå på camping blir det upp mot 50 dollar per dygn.
Nu är ju vi mer citysturister än vildmarksturister så det blir nog vanlig hyrbil och motellboende som vanligt på nästa resa. Men en vacker dag är det kanske dags att prova på husbilandet. Men då får det väl bli med ett par cyklar bakpå som "livbojar".


2012/03/06

Lombard street

Undertecknad på 50-års resan vid världens krokigaste gata.
Man skall köra försiktigt med hyrbil på okända vägar. Det missade en turist häromdagen och satte flera hus under vatten. Han lyckades köra omkull en brandpost som förvandlade hela gatan till ett vattenfall. Hoppas han var ordentligt försäkrad. San Francisco Chronicle har bilderna.


2012/03/05

Körsbärsträden

De hundraåriga körsbärsträden i Washington har en vacker historia. På CCN:s hemsida finns bilder och hela storyn. Körsbärsträd finn i många amerikanska städer. Vi såg en del av dessa i San Francisco för några år sedan.