2012/08/27

New York, New York t/r 2000:-

Foto: Boeing.
Nu kan man tydligen snart köpa biljetter till Norweigians nya lågprislinje till New York. Det pratas i Svenska Dagbladet om priser ner mot två tusen kronor för en returbiljett. Skall bli spännande att följa.

Foto: Norweigian.

Uppdatering: Nu idag den 8 november har Norwegian börjat sälja biljetter till New York. Flygen börjar gå den 31 maj 2013. Det ryktas om cirka 1200:- enkel väg.  

2012/08/26

The Pony Express


När man inte hinner resa i verkligheten, kan man ju alltid läsa om andras resor eller hur? Det här är en rutt vi gärna skulle köra. Klassiska Ponyexpressen mellan Kansas och Kalifornien. Den existerade faktiskt bara från våren 1860 till senhösten 1861, men alla har väl hört talas om den.
USA:s största och bästa biltidning Road & Track gjorde ett 12-sidigt reportage för några år sedan när de amerikanska biltillverkarna just hade presenterat sina nya retroversioner av "The Pony Cars". Man skickade iväg sin förträfflige krönikör Peter Egan med en fotograf och kompletterade sen med snygga illustrationer. Man behöver inte vara mer en hjälpligt intresserad av fordonen för att njuta av historien.




Foto: Marc Urbano




2012/08/23

ArrivalGuides.com


Mera gratisinformation. Det blir vanligare och vanligare med reseguider. Inte så mycket för inspirationen, men informationen kan vara viktig. ReseExpressen använder sig av den här sajten för att du skall kunna ladda ner eller läsa pdf:er. Testa själv inför din nästa resa.




2012/08/19

App app and away


Det dyker upp nya appar till våra smartphones hela tiden. Idag skrev Sydsvenskan om den här appen som också finns som hemsida. "Your passengers rights at hand. Behandlar i första hand om resor i EU, men det gör man ju oftast på väg till Amerika vid mellanlandningar. Vi har tidigare tipsat om UD:s app som handlar om resor i hela världen. Bägge apparna är gratis.




2012/08/13

New York-tips igen.


Man kan väl aldrig få för många tips. I tidningen Vagabond uttalar sig flygande proffs om mat och dryck på Manhattan. Det är bara att tacka och ta emot. Eller hur?
Även Sydsvenskan hade i söndags en väldigt matnyttig artikel om "The Big Apple".




2012/08/09

If you are going to San Francisco...

Kan vara lite svalt och blåsigt i maj, men det är en vacker bro.
...don't forget to put some flowers in your hair.
Flygbolaget SAS tänker göra det lättare för oss att ta sig till San Francisco genom att från och med våren 2013 flyga direkt dit från Köpenhamn. Att slippa ett byte på vägen dit är inte dumt. Vid en första koll nu ser det dock ut som priserna är lite höga, men det kanske ändrar sig framöver.

Uppe från Twin Peaks har man en vidunderlig utsikt över stan.