2012/09/30

Lincoln Highway


Alla vägar bär till Kalifornien. Route 66 känner väl alla till, men det finns fler klassiska nybyggar-vägar. Lincoln Highway som går tvärs över den Nordamerikanska kontinenten fyller 100 år nästa sommar. Från Times Square i New York till Lincoln Park i San Francisco. Den första sträckningen år 1913 var på 5454 kilometer. Då var det grusväg nästan hela sträckan. Numera ser den annorlunda ut och har ett par alternativa delsträckor.
Det finns givetvis ett sällskap som kommer att fira 100 års-jubileumet. Den 6 juli och fyra veckor framåt kommer det pågå en resa. Har man en minst 30 år gammal bil och tid över, verkar man vara välkommen att följa med.



2012/09/29

Breakfast in Vegas.


Foto: USA Today.
Hotellen i Las Vegas tävlar i prisvärda måltider.  En "All You Can Eat Buffet" kostar ofta från 10 upp till 20 dollar och kan vara en fantastisk matupplevelse. Ibland öppna nästan hela dygnet. USA Today har listat de fem bästa. Klicka på länken och läs mer.





2012/09/24

Ändrad mailadress


Vi har haft stora problem med vår gamla mailadress så nu ändrar vi. Ifall ni vill komma i kontakt med oss så är den nya adressen: resaiamerika@gmail.com




2012/09/22

Cowboyland

Boskapsstatyn i Pioneer Plaza parken i Dallas, Texas. Foto: Wikipedia.
Texas lockar väl de flesta av oss Amerikaresenärer. Resetidningen Vagabond har en bra artikel just nu. Läs, njut och planera. För det gör vi. National Geographic är en annan källa till reseinspiration.





2012/09/04

Las Vegas galna hotell

The Big Apple in The Sin City.
Resemagasinet Vagabond listar de 10 galnaste hotellen i Las Vegas. Man kan ju inte annat än hålla med. Utöver listan finns ju t.ex Stratosphere med sin roterande restaurang 350 meter upp ett torn. Och New York New York, som har berg- och dalbana både ut och inne. Poängen är också att alla är mycket billiga att bo på.