2012/10/28

Amerikaväder

Foto: National Geographic



Amerika är stort och deras vädersituation kan också vara skrämmande. Just nu är det New York och Atlantkusten som väntar på en storm. Men det finns många delar av landet som kan drabbas av brutala regn, hagel, stormar och tornados. Generellt kan man väl säga att det aldrig skadar att ha lite extra respekt för detta. Följa väderrapporterna på TV, och inte utmana ödet i onödan.
National Geographic Magazine hade nyligen en intressant artikel om förändringarna och skiftningarna i vädret.




Uppdatering:
Foto:  Associated Press




2012/10/19

Hipmunk


Häromdagen fick vi tips om en relativt ny flyg- och hotellsökningssida. Hipmunk.com. Man skriver in sina tänkta resfakta på första sidan och kan sen sortera resultaten i evighet. På pris, kvalitet och betyg. Testa själv är väl bästa tipset.



2012/10/14

Ballonger och tefat över New Mexico

Foto: Gratefulforgrace.com
Foto: Red Bull
Samma söndag som den stora veckolånga ballongfestivalen i Albuquerque, New Mexico avslutas väljer den galna österrikaren Felix Baumgartner att låta sin rymdballong lyfta mot rymden. På drygt 36.000 meters höjd kliver han ut för att dyka ner mot öknen igen. Helst spränga ljudvallen på väg ner och landa helskinnad med fallskärm.
Hans enorma ballong lyfte från en annan klassisk plats ett par timmars bilresa österut i New Mexico. Från lilla Roswell, som med sin militär-flygplats nog mest är känt för det berömda UFO-besöket sommaren 1947. Rymdgubbarna som påstods ha kraschat där då liknar Felix i hans dräkt idag.





2012/10/08

Neonskroten i Las Vegas


Foto: Las Vegas Neon Museum.
Las Vegas är väl neonrörens huvudstad. Det är ju också staden som personifierar slit och släng, eller bygg nytt och större. Varje hotell, kasino eller restaurang måste ju synas bättre än grannen. Som tur är har ändå en del ljuskonst sparats undan under åren. Down town, vid Freeemont Street har man monterat upp och tänt en del gamla klassiker.
Men även de som är lite slitet och trasigt har ju ett värde. Efter mer än 15 års planering och samlande av skyltar enda i från 1930-talet öppnas 27 oktober ett Neonmuseum.