2014/02/23

Shoppa riktigt billigt

Walgreens startades av en svenskättad familj i Chicago för över 110 år sedan.
En av butikerna i Las Vegas har den här fina neonskylten idag.
Supermarket när det är som störst. Foto: Walmart.
Ett besök på Walmart står på agendan varje resa. Helt enkelt för att det är kul – sen slutar det för det mesta med att vi bara köper lite flaskvatten och kanske några T-shirts ifall det börjar tryta i rentvätten. Här finns i princip allt och här blandas kvalitet till ett lågt pris med skräp till ett ännu lägre pris.

Rekommenderas kan avdelningen för hygienprodukter och smink där många av de kända märkena säljs betydligt billigare än på andra ställen – inkluderat CVS och Walgreens som är två av våra andra favoriter (vi har t o m Walgreens-kort numera). Det är kanske fjolårets doft- eller sminklanseringar men om man hör till dem som klarar av Calvin Klein 2013 så spelar det absolut ingen roll.

Sen är det kul att kolla på amerikanska hushållsartiklar. Tyvärr blir det för kostsamt att t.ex köpa en Kitchen Aid även om priset är minst 2000 kronor lägre än hemma. Kostnaderna för övervikt och för att ändra till 220 V har fått oss att avstå. Men lite fiffiga småprylar som t ex det här avokado-verktyget har vi hittat. Och den bästa handbagageväskan vi haft har vi också köpt på Walmart.

Klädesavdelningen är oftast inte så kul, särskilt inte på damsidan, men ibland finns det Levisjeans till lägre pris än på outlet. Våra favoritavdelningar att ströva runt i är mat, teknik och hushåll.

Walmart söker alltid personal och är en enormt stor arbetsgivare i USA. Men det ska inte stickas under stolen med att de med rätta är starkt kritiserade för att betala låga löner till sina anställda och ha usla arbetsvillkor. 




2014/02/20

Vagabond har inte fel.


"Krombönan" är välkänd i Millenium Park
100 våningar upp ser man långt och bra.

Svenska resemagasinet Vagabond har gjort en 25 i topp-lista inför 2014. Etta är Alaska, som vi är lite för lata och bekväma för att prova. Men det är inte svårt att se charmen och spänningen i den staten. Med på listan är däremot bägge våra amerikanska resmål under 2013. Texas med Austin och Chicago i Illinois. Det gläder oss att vi hade rätt i detta, och vi kan verkligen varmt rekommendera båda dessa resmål.


Rodeo är Texas.
Nattlig taxi.
Bar hoping, Austin style.


2014/02/13

Privat boende


Internet har ju för alltid ändrat både vårt sätt att resa och boka resor. Med hjälp av t.ex hotels.com eller trivago.com hittar vi boende överallt med möjlighet att jämföra priser och det som nästan är lika viktigt, nämligen andra resenärers betyg på övernattningarna.
Om man vill bo lite udda och personligt har det varit svårare att hitta rätt. Men numera finns bland annat airbnb.se där du hittar både enkla rum och hela lägenheter eller hus att hyra. Du kan faktiskt hyra ut ditt eget hem också.  Speciellt om man är flera blir detta ett sätt att bo bra centralt till vettiga kostnader. Kundsäkerheten är hög. Tryggheten i systemet baseras på gästernas betyg på uthyrarna.
Du betalar till förmedlingen som skickar vidare pengarna till uthyraren dagen efter du checkat in. På så sätt har du kvar kontrollen. Din recension lyfter alltså upp uthyraren på listan. De dåliga rasar och får troligen inga nya gäster. Smart.
Vi har vänner som har provat airbnb i San Francisco och varit mycket nöjda. Att ha ett "eget" boende en vecka i en storstad gör ju att du känner dig hemma på ett helt annat sätt. Utöver airbnb finns Interhome.se och Homeaway.se om du vill hyra hus eller lägenheter.

En liten trerums-lägenhet med plats för fem personer
på 46:e gatan på Manhattan i New York för 1125:-
natten låter väl som en bra deal.
Ett eget rum med plats för fyra personer hemma hos
Dorothy i Venice Beach, Los Angeles. för 830:- per natt.
Foto: uthyrarna