2014/04/18

Fler New York-tips

Mat och konst på gatan.
Staden New York kommer man alltid tillbaks till. Då är det intressant med lite udda tips. Central Park, Times Square och Broadway finns ju alltid kvar ändå. Att gå lite utanför de säkra korten kan vara givande. Den här listan från Buzz Feed hjälper oss att hitta udda museum, stationer, gator, bryggerier och matställen.





2014/04/10

Amerikanska slott

Mediamogulen Hearst Castle på vägen mellan San Francisco och Los Angeles.
"I love your history, it's so old" som den gamla damen från Texas sa, när hon var på besök i England. Amerikanerna själva har en del fina slott, men de är oftast inte så gamla. Kolla in USATodays lista på de tio finaste.




2014/04/09

51 saker att göra

Utsikt från 95:e våningen mot Lake Michigans strand förra sommaren.
Längs Highway 1 mot Big Sur för tio år sedan.
Resetidningen Vagabond publicerar en lista som gör att vi inser att vi har massor kvar att göra i Amerika framöver. Vi har ju bara varit i hälften av staterna än så länge.




2014/04/04

New York, New York






70 saker som en New York-bo aldrig säger. Kul lista i nya numret av Time Out. Storstadsfolk är ju alltid lite speciella. Dom gillar givetvis att vi kommer på besök, men samtidigt är vi väl ivägen.
1. Cash only? Cool!
2. You know, I wish more people would take their bicycles on the subway.
3. Stop-and-frisk has been such a vital and evenhanded approach to law enforcement in this town. 
o.s.v.




High Roller på plats

Foto: USAToday
Nu är världens största pariserhjul, eller "Ferris Wheel" som man säger på engelsak, på plats mitt i Las Vegas. Öppnades häromdagen. Står mitt i det nya området "The Linq". Hoppas vi snart får möjliget att prova.