2014/09/28

Death Valley

Långt där borta börjar en uppförsbacke som aldrig tar slut.
Vi körde genom Death Valley i maj i år när vi var på väg från Morro Bay vid kusten till Las Vegas. Maj månad är egentligen efter den period som det rekommenderas att turista i Death Vally - nämligen oktober till april innan värmen står till. Nationalparken har världens högsta medeltemperatur och t ex i juli 2013 uppmättes här över 54 grader.

Allt är inte dött.
Det kostar en mindre inträdesavgift till området och väl där inne upptäcker man att området är förvånansvärt omväxlande med berg, saltsjöar och sandöknar och faktiskt en hel del växtlighet. Det är inte så konstigt att det är ett unikt och populärt turistområde i Kalifornien.

Death Valley Visitor Center ligger i den lilla centralorten Furnance Creek, där det också finns restauranger och hotell. Och under vinterperioden anordnas guidade turer härifrån. Det finns gott om berömda platser i den här gudsförgätna öknen.

Tänk på att bunkra upp med ordentligt med vatten innan ni kör in. Om det är mycket varmt var försiktig med bilens AC. Tanka också innan turen. Det finns bensinstationer i området men det är glest mellan dem och priset är upp till 50 procent högre än utanför parken. En lång sträcka var utan beläggning när vi passerade. Flera kilometer med lösgrus. Lätt att fastna med en vanlig personbil. Jämn fart och inga hastiga rattrörelser var lösningen.

En oändlig yta, med en slingrandeväg.
Mycket hyrda husbilar med ovana förare.
Smile. Say cheeeese. Turisttätt vid Zabriskie Point.