2010/03/17

Tidstypiska matställen

I USA kan man ju på många ställen äta vad man vill dygnet om. Inte minst i Las Vegas finns det alltid en breakfast/brunch-buffé i närheten som erbjuder "all you can eat" för $ 9.99. Mitt på strippen vid Riviera och Circus Circus ligger fantastiska Peppermill, en restaurang som har haft öppet sedan julhelgen 1972.

Det fantastiska är att det fortfarande ser nyöppnat ut. Man ångtvättar mattorna, tar ut syntetblommorna och duschar dem, och klär om sofforna. Nästan alla andra krogar håller bara ett par år, sen river man ut och bygger nytt.
Maten här är smått fantastisk, med otroliga amerikanska sallader och rejäla köttbitar. Det serveras frukost vid lång disk och på kvällen i loungen serveras höga drinkar av damer med långa ben. Klassisk stil som i en sjuttiotalsfilm.

Ett annat restaurangfenomen är ju den amerikanska Dinern. På ett femtiotal platser på västkusten finns en kedja som heter Ruby's. Startades i början av åttiotalet, men har givetvis en utpräglad femtiotalsstil. Röda soffor, krom och glas. Servitriser med förkläden och hela kitet. Frukostar som varar en hel dag. Vi provade bland annat deras Eggs Benedict. Kan varmt rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar