2010/06/14

Fråga om att gifta sig i Las Vegas

Vilka dokument behöver vi ta med oss till USA och hur fungerar det praktiskt i Las Vegas?

Vi började med att kontakta skattemyndigheten här hemma där vi fick en hel del information. De berättade att vi skulle ha personbevis och hindersprövningsbevis på engelska med oss. Skattemyndigheten utfärdar dessa på engelska så man behöver inte anlita översättare. Vad som betonades var att det tydligt skall framgå att eventuellt tidigare äktenskap är upplöst.

Väl på plats i Las Vegas måste ni uppsöka Clark County Court House för att få ett amerikanskt äktenskapscertifikat.

På Clark County Court House är det inslussning på löpande band av vaktmästare som står utanför. och som också hjälper er med de blanketter som skall fyllas i. Väntetiden är inte särskilt lång innan man kommer fram till en administratör som upprättar det amerikanska äktenskapscertifikatet med era hindersprövningsbevis som grund. Kolla noga de utkast som ni får titta på innan det slutliga dokumentet skrivs ut. Det är ofta felskrivningar. Ni får erbjudande om notarisering av dokumentet till en extrakostnad. Är lite osäker på om detta behövs, kanske är det så att det skiljer sig mellan vigselförrättarna om de vill se notariserade dokument. Om ni inte vet i förväg om det behövs, så är det idé att betala den extrakostnaden för att vara på säkra sidan.

Det marriage certificate som ni får efter vigseln måste sändas in till skattemyndigheten när ni kommer hem (vidimerad kopia) annars är inte äktenskapet giltigt i Sverige.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar