2010/02/10

Hitta biljetter

Vill man åka på egen hand lönar det sig att ägna lite tid åt biljettletandet. Det är priskrig på marknaden och det visar sig på priserna. Sök inte bara på en sajt och vid ett tillfälle - gå in lite då och då tills du hittar det pris du är villig att betala. Kan man dessutom vara lite flexibel när det gäller datum går det att göra fynd. Det ska gå att komma under eller omkring 5.000 åtminstone till de större städerna och när det inte är absolut högsäsong. Under lågsäsong går det att hitta resor till t ex New York för 3.900.

Dessa sajter är bra:
- luftgrop.se
- flygbilligt.se (som är en samlingssajt för flera olika resebyråer)
- expedia.se

Varför inte prova att boka via US-sajt - de har minst lika bra priser som de svenska. Här finns till exempel cheaptickets.com och orbitz.com. En del resebyråer under flygbilligt.se har priskalender som visar priser på andra dagar än de du sökt på, kan man flytta ut- eller inresan något kan det betyda nästan en tusenlapp ibland. Prova också en prisjämförelsesajt som t ex flygresor.se. Känns som en seriös sajt.

Om resan innehåller en eller kanske fler mellanlandningar - kolla så att du inte landar på en flygplats och sen ska flyga vidare från en annan. Har sett det ibland, t ex flyg Kastrup till London City Airport och sen går nästa flygning vidare från Heathrow. Inte bara det att du ska ta dig mellan flygplatserna på begränsad tid, taxin äter troligen upp de hundralappar du sparat på att inte ta ett lite dyrare alternativ.

Vill man inte åka helt på egen hand finns Vingresor - som har flera resmål i Florida och till de större städerna. Resorna görs med reguljärflyg och har oftast flexibla reslängder. Vidare finns Swanson's. Deras paketresor är verkligen genomtänkta (vi bläddrar ofta i katalogen för att se hur rundturerna är upplagda och för att få inspiration). Det går att själv skräddarsy resan och själv bestämma i vilken grad du vill åka på egen hand. Servicen och kvalitén kan vara väl värda att betala lite extra för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar