2014/06/01

Rätt sorts hänglås

Vi har tidigare skrivit om att det är viktigt att resväskan har ett lås som är godkänt av TSA (Transportation Security Administration), eftersom myndigheten gör stickkontroller för att kolla innehållet.

Men vi har nog ändå trott att det värsta som kan hända är att de helt enkelt klipper upp låset. Så är dock inte fallet, utan konsekvensen blir att du inte får ditt bagage med på din flight om låset inte är godkänt.

Vid vår senaste resa nu i maj satt vi bakom ett par som av flygvärdinnan blev meddelade att eftersom TSA inte kunnat öppna deras väska så kom den inte med flighten hem. De räknade i stället med att skicka väskan flera dagar senare. Paret fick också beskedet att de vid ankomsten i Köpenhamn skulle lämna sina kontaktuppgifter till bagageföretaget så att dessa kunde ringa när väskan fanns för avhämtning. Vilket kan vara nog så problematiskt om man bor långt från flygplatsen.

Bilden ovan är ett lås som är godkänt. Är ofta svart eller orange, men det är den röda logon som visar att det är godkänt. Ovanstående gäller även fasta kombinationslås som finns på väskan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar