2012/02/20

New York Inspiration

NY är alltid på önskelistan.
En riktigt bra svensk sajt om New York hittar man inte varje dag. Men idag fick vi nästan resfeber bara genom att surfa igenom New York Inspirations sidor om billiga hotell och lägenheter.

2012/02/19

Route 66

I dagens Sydsvenska Dagbladet är det en trevlig liten reseberättelse om Historic Route 66 från Chicago till Los Angeles på motorcykel. Vi har kört delar av denna väg tidigare och njutit av både natur och småstäder. Senare i år hoppas vi kunna återkomma till den berömda vägen.

Internetradio

När man vill resa lite gratis i fantasin en söndag eftermiddag letar man bara upp en radiokanal på internet. Ut strömmar bra musik blandat med reklam som ger lite lokal atmosfär. På Apples iTunes kan man också hitta bra radio från universiteten i USA. "Dream on"…

2012/02/17

Kartbutiken

Halva Amerikahyllan hos Kartbutiken.
En resa börjar ju ofta med lite planering. Då kan en ny karta och en resehandbok sitta fint. Kartbutiken på Vasagatan 16 mitt emot Centralen i Stockholm är rätta stället att leta. Kan du inte komma dit är deras internetbutik att rekommendera.

2012/02/08

Ännu mer om ESTA

Man behöver inte ens kunna engelska för att kunna fylla i ansökan, bara trycka på knappen för svenska som språk. Vi kan inte att det finns någon anledning att använda sig av de "konsulter" som det finns gott om på nätet och som erbjuder sig att ordna visum åt er.

Som ett exempel tar sajten allavisum.se 390 kr per visum, medan ni själva lätt ansöker på ESTAs hemsida för 14 dollar, dvs under hundralappen. Är man en hel familj på kanske fyra personer innebär det 1 560 kr hos "mellanhanden", medan det kostar 370 kronor direkt hos ESTA.

2012/02/06

ESTA påminner

En avgift om 14 USD infördes ju i september 2010 för visumansökningar till USA.

I samband med detta har ESTA infört ett system där de mailar ut en påminnelse att ditt visum håller på att gå ut.

Fick en sådan påminnelse i dag att mitt visum - som jag sökte innan avgifterna infördes - endast är giltigt för ytterligare 30 dagar, att det inte går att förlänga fler gånger, utan att jag måste söka ett nytt och betala avgiften.

Samtidigt har ett tillägg gjorts. Man måste numera ange sitt födelseland i sin ansökan. Det räcker alltså inte med att ange att man är svensk medborgare.