2013/01/12

Phone home...

Vi använder oss mest av sms och mail när vi är i USA. Att ringa enstaka korta samtal till varandra på plats – mestadels när vi kommer från varandra på outleten – eller att smsa hem till familjen är överkomligt så vi har aldrig brytt oss om att fixa alternativ. Och mailen når vi t ex i Apple-butiker eller på vår iPad på Starbucks eller andra ställen som har gratis WiFi.

Men behöver man ringa hem regelbundet eller till andra svenska abonnemang när man är i USA så kan det i värsta fall bli rejält dyrt.

Våra förslag är att antingen ha med sig en telefon som inte är operatörslåst och att köpa ett kontantkort på plats. De flesta har väl en gammal fullt funktionsduglig telefon liggande hemma att ta med ifall man har sin vanliga mobil operatörslåst. Kontantkort hittar man förstås i butiker lika lätt som hemma i Sverige.

Det andra förslaget är att redan innan resan köpa ett kontantkort som fungerar i USA via Holidayphone. Även detta alternativ kräver att man har en telefon som inte är låst till någon operatör. Lite dyrare än att köpa kort på plats, men så har man en telefon som fungerar direkt man kommer till landet och behöver inte ge sig ut och köpa kontantkort.

När det gäller datatrafiken i smartphone kan det bli en obehaglig överraskning när fakturan kommer ifall man oavsiktligt haft telefonen inställd på roaming. Vad man kan göra är att antingen stänga av roaming i sin telefon – då skyddas man från de kostnader som uppstår genom att telefonen automatiskt gör uppkopplingar för att synka till exempel e-mail – eller att kontakta sitt mobilbolag för att helt spärra  abonnemanget för roaming.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar