2013/05/02

Banbesök

Team Penske låter Almendinger prova sina vingar.
Det finns fantastiska idrottsanläggningar över hela USA, och de flesta går att besöka året om, även om det inte är tävlingsdags. De klassiska baseball- och football-arenorna går inte av för hackor.
Är man till exempel det minsta motorintresserad kan ett besök på en gigantisk racerbana som är designad för flera hundratusen åskådare, och hastigheter över 300 kilometer i timmen vara en kick.
Ofta får man en rejäl rundtur till arenans alla hörn. VIP-lounger, butiker, depåer och garage. Det kan också bli ett varv på själva banan, för att känna på bankingen. Men ibland, som nu senast på Texas Motor Speedway pågick det tester. Just här var det Indy-serien som hade lite "shake-down" av ett par stall. Då får man nöja sig med att hänga vid depåmuren och insupa ljudet av snabba bilar.

Vår guide Bob var inte blyg i varken beskrivningen av anläggningarna eller sina egna bravader. Hans namne uppe på Charlotte Motor Speedway i North Carolina hade troligen gått i samma skola, för vi kände igen några av skämten. Så ägs också flera av dessa anläggningar av dollarmiljardären Bruton Smith.
Planerar man noga kan både gå kvalificerade förarkurser och köra ett par varv med sin egen bil. I det senare fallet brukar intäkterna gå till välgörande ändamål.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar