2013/08/04

Äta på macken?

Vinsetta Garage. Foto: David Lewinski
Nu tänker vi inte på snabbmat på den vanliga bensinmacken, utan mer trenden med nerlagda verkstäder och mackar som blir små finsmakar-restauranger.

På vår kommande resa finns det ett par. Till exempel The Vinsetta Garage i Berkley, Michigan. Inrymt i en nästan 100 år gammal lokal, där till och med ursprungsbostaden kan hyras till privata middagar. I Chicago skall vi försöka hitta Big Star. Deras specialité verkar vara tacos i alla former, samt whiskey shots för tre dollar.

Andra kända ställen är Olio i Saint Louis. Barbuto i New York är inrymd i en förre detta Rolls Royce-verkstad. Maten på sådana här ställen består mest av välgjorda hamburgare, pizza, kyckling och kanske köttbullar. Mexikanska eller italienska influenser dominerar. Kan också vara en del lokal specialitéer. Eftersom det brukar vara billigt är det bara att prova sig fram.

Uppdatering: Vi hittade faktiskt bägge de här innekrogarna, tack vare GPS:en. Vinsetta i Detroit hade en timmes kö en vanlig tisdagskväll. Mycket bra mat och trevlig personal på bägge ställena.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar