2013/10/27

Kryssningar i Amerika

Taylors Falls som ligger längs Saint Croix River är en egen liten "ångare".
The American Queen. Foto: AQSC
Det finns faktiskt en hel del intressanta vattenvägar att ta sig fram på i USA. Inget för den som har bråttom, utan mer för den som vill skynda långsamt och njuta av omgivningarna. Den här artikeln på CNN är nyttig läsning.
Som vi har visat tidigare är det Mississippi som är pulsådern. Här nämns American Queen Steamboat Company med rutterna mellan musikstäderna Memphis och New Orleans samt St. Paul nertill St. Louis. Man kan även ta sig österut mot Nashville, Chattanooga, Cincinnati och ända upp till Pittsburgh. Det här är inga billiga nöjen. Från cirka 2500 dollar för en niodagarstripp. Ladda ner deras broschyr här.
Borta i väster kan man ta sig upp för Columbia River genom Oregon och Wsahington. USA River Cruises trafikerar även Alaska. Man kan t.ex följa kustlinjen från Seattle i Washington längs British Columbia i Kanada upp till Juneau i USA:s 49:e stat. Nere i södern finns det möjlighet att besöka Charleston, South Carolina och Floridas största stad, Jacksonville. En annan rutt som låter spännande är från New York via St Lawrence River hela vägen upp till Montreal. Eller kanske Från Toronto, Onatario över de stora sjöarna till  Minnesota. Sen finns det ju alltid de vanliga kryssningarna från Miami i Florida ut till Karibien.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar