2014/02/13

Privat boende


Internet har ju för alltid ändrat både vårt sätt att resa och boka resor. Med hjälp av t.ex hotels.com eller trivago.com hittar vi boende överallt med möjlighet att jämföra priser och det som nästan är lika viktigt, nämligen andra resenärers betyg på övernattningarna.
Om man vill bo lite udda och personligt har det varit svårare att hitta rätt. Men numera finns bland annat airbnb.se där du hittar både enkla rum och hela lägenheter eller hus att hyra. Du kan faktiskt hyra ut ditt eget hem också.  Speciellt om man är flera blir detta ett sätt att bo bra centralt till vettiga kostnader. Kundsäkerheten är hög. Tryggheten i systemet baseras på gästernas betyg på uthyrarna.
Du betalar till förmedlingen som skickar vidare pengarna till uthyraren dagen efter du checkat in. På så sätt har du kvar kontrollen. Din recension lyfter alltså upp uthyraren på listan. De dåliga rasar och får troligen inga nya gäster. Smart.
Vi har vänner som har provat airbnb i San Francisco och varit mycket nöjda. Att ha ett "eget" boende en vecka i en storstad gör ju att du känner dig hemma på ett helt annat sätt. Utöver airbnb finns Interhome.se och Homeaway.se om du vill hyra hus eller lägenheter.

En liten trerums-lägenhet med plats för fem personer
på 46:e gatan på Manhattan i New York för 1125:-
natten låter väl som en bra deal.
Ett eget rum med plats för fyra personer hemma hos
Dorothy i Venice Beach, Los Angeles. för 830:- per natt.
Foto: uthyrarna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar