2010/05/03

Universal Studios

 Är man i Hollywood måste man ju se en filmstudio. Så resonerade i alla fall vi och valde att åka till Universal Studios som egentligen till största delen är en tema-park. Vet inte om ett besök på Paramount i stället hade varit mer verklighetstroget, men vi hade i alla fall en kanondag på Universal!

Vid parkeringen ställdes vi inför valet om vi ville ha parkering "långt borta" eller om vi för högre avgift ville slippa gå så långt. Eftersom vi inte har några problem med att promenera valde vi den billigare parkeringen och får nog säga att det i vanlig amerikansk ordning var falskt alarm. Promenaden tar mellan 5 och 7 minuter och går genom ett område med restauranger och butiker och var på inget sätt jobbig.

Universitetslagen från Alabama och Texas, som skulle mötas i en prestigefullt match i american football, hade valt samma dag för sitt besök så det ganska mycket folk i biljettköerna, men i övrigt var det inga problem. Även här kan den otålige välja ett dyrare alternativ och komma in snabbare.

Vi startade med en studiotur, dvs en tågtur genom inspelningsområdet bland kulisser, studior och "special effects". Såg inspelningplatserna för Desperate Housewives, Ghost Whisperer, Jaws (Hajen), Psycho och många fler. En riktigt bra tur med bra guidning som känns som det allra bästa på Universal Studios.

I övrigt finns det många olika turer och shower. Vi provade flera och den allra bästa var nog den som "avslöjade" en mängd filminspelningsknep och special effects.

Givetvis affärer och restauranger för alla önskemål samt möjligheter att bli fotograferad tillsammans med t ex Marilyn Monroe, Groucho Marx eller Blues Brothers.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar