2011/04/25

Cars, cars, cars…

Flames är alltid flames. Troligen en Willies coupé från 1941.
Det är väl inte ovanligt att du som reser till USA har ett litet eller stort intresse av bilar. Nya bilar, gamla bilar, fina bilar eller rostiga bilar, allt har sin charm. Är det det allra nyaste som lockar dig finns det t.ex den stora bilmässan i Detroit i januari. Men även i Chicago i februari och i New York i april som pågår just nu visas det världsnyheter. På hösten är det Los Angeles i slutet av november som gäller. Första veckan i november är det ombyggda fordon på SEMA i Las Vegas.
Hudsonbilarna är inte många idag.
Förutom detta finns det utställningar och evenemang året om. På bl.a CarshowUSA kan man googla runt och leta efter stora eller små träffar. Woodward dream cruise i Michigan i augusti är väl en av de mera kända öppna utomhusträffarna. Dit kommer folk i hundratusental för att kolla på varandras ögonstenar. Köp, byt eller sälj-verksamheten pågår non stop hela veckan.
Vi råkade köra rakt in i ett annat stort återkommande i höstas. Grand Fall Rod Run i Pigeon Forge i Tennesse. Bilderna här på på sidan kommer därifrån. En annan webadress att lägga på minnet är Hemmings. Här hittar du även adresser och datum till alla fina auktioner av samlarbilar i miljonklassen. Barret-Jackson, McCormicks, Auction America och många fler.
Vill man se charmigt rostiga bilar, kan vi rekommendera Route 66 genom bl.a Arizona. Sen har du alla fina museer. Googla alltid dit semestermål innan du reser. Vi skall t.ex försöka titta till en Concours d' Elegance i New England på väg till NASCAR-racet i New Hampshire i Juli.

Kompressormatade Corvetter är inte diskreta.
Med sheriffstjärna och allt.
Pinstriping är hantverk.
Chevy 56 är en klassiker.
Rat rods kan skrämma vem som helst.
Step side pick up från GMC.
Övergiven Corvair i Arizona. "Unsafe at any speed" hävdade Ralph Nader.
Superlyx på heltäckningsmattan på Las Vegas-hotellet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar