2011/05/15

Gästblogg: Dine for a dime in New York

I mars skrev vi om New York on a low budget. Nu kompletterar vi med ett inlägg från gästbloggare Linda Edstrand från Skyscanner.se - med fokus på god mat till överkomliga priser. Rekommendationen på Brooklyn Ice Cream Factory kan vi definitivt skriva under! Vi käkade glass där förrförra sommaren och kollade in Brooklyn Bridge underifrån. Den lilla bilden är inifrån hyrbilen på väg tillbaka över bron till Manhattan. Karta och hemsidor till Lindas tips hittar ni på den här länken

"Glassfabriken"
Sugen på flyg till New York, trots knapp reskassa? Resan till en av världens mest ikoniska städer behöver inte kosta skjortan. Flygsökmotorn Skyscanner.se tipsar om var du kan äta gott och prisvärt i The Big Apple.

Multi-kulturella New York är en av de dyraste städerna i världen, men även den som reser med liten budget kan äta gott för en billig peng. Alternativen är många.

Om du inte är vegetarian, är en amerikansk hamburgare ett måste. Shake Shack (Madison Square Park, hörnet 23rd Street) har stans bästa. Köerna är ofta långa, men smakupplevelsen är värd det.

Bege dig till Queens och Pete’s Grill (39-14 Queens Boulevard, Queens) och njut av vällagad, god mat till mycket bra priser. Trevlig personal, bra stämning. Öppet 24 timmar och här kan du även äta frukost.

Den som gillar maten från USAs sydstater och Karibien bör inte missa The Soul Spot (302 Atlantic Ave., Brooklyn). Här kan du njuta av friterad fisk och kyckling med en mängd olika dipsåser. Kanske inte det bästa om du räknar kalorier, men det smakar underbart och priserna är överkomliga.

Pizza är aldrig fel. Promenera över Brooklyn Bridge och ät middag på Grimaldi’s (19 Old Fulton Street, Brooklyn). Det är en av New Yorks bästa pizzarestauranger och den fantastiska utsikten får du på köpet. Om du sedan är sugen på en glass efter maten, kan du fortsätta vidare till Brooklyn Ice Cream Factory (Fulton Ferry Landing Pier, 2 Old Fulton Street, Brooklyn) som med sitt superba läge ger dig en oöverträffad utsikt över Manhattans skyline och Brooklyn Bridge.

Rainbow Falafel (26 East 17th Street) lagar stans bästa falafel. Det är en slags vegetarisk kebab som består av bollar, gjorda av kikärter och kryddor, och som friteras och serveras i pitabröd med grönsaker, hummus och yoghurtsås.

”Restaurant Week” är en restaurangfestival som anordnas ett par gånger om året, oftast i januari och i juli. Årets sommarversion hålls 11-24 juli (mån-fre) och om du reser under de två veckorna kan du äta god mat för ett billigt pris i utvalda restauranger – eller vad sägs om lunch för 24$ och middag för 35$.

Gowanus Yacht Club (323 Smith Street, Brooklyn) Namnet antyder att det här stället ligger vid vattnet, men så är det inte. Trots det, är Gowanus värt ett besök om du vill sitta ute under stjärnorna och dricka mycket billig kall öl och äta Hot Dog. Endast kontant betalning!

Stora portioner hittar du på Tony Luke’s (576 Ninth Ave.). Inredningen är enkel och servicen kanske inte den bästa, men här kan du beställa enorma sandwiches med mycket kött och grönsaker, i alla slags variationer och i typisk amerikansk stil.

Pinche Taqueria (333 Lafayette Street) är för budgetresenärer som gillar kryddstark, mexikansk mat. Här tillagas tacos och burritos med färska råvaror och det smakar därefter. Mycket gott!

Börjar du bli hungrig? Ingen fara. New York flyg till marknadens bästa priser hittar du på flygsökmotorn Skyscanner.se. Bara att boka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar