2011/05/22

Nedräkning till nästa resa


Inom detta område kommer vi att köra!

Inser att det nu bara är drygt fem veckor kvar tills vi flyger till Boston och New England. Härlig känsla!

I stora drag planerar vi att tillbringa några dagar i Boston Massachusetts. Sen har vi gott om tid att köra söderut längs kusten mot Cape Cod och mot Rhode Island och Connecticut. Vi räknar med att ta färja över till Long Island och köra in i New York från det hållet. Där stannar vi några dagar innan vi följer Broadway och Hudson River norrut. Det enda vi egentligen har inplanerat på denna andra halva av resan är Nascar-tävlingarna i Loudon New Hampshire - i övrigt blir det att köra dit näsan pekar. Kanske hinner vi komma även till Vermont och Maine - det är ju relativt små avstånd i New England. Vi avslutar sedan med ytterligare ett par dagar i Boston innan vi flyger hem i slutet av juli.

Eftersom vi alltid lägger åtminstone en preliminär rutt kan vi förbereda oss lite genom att ha med information - t ex webbsidor, adresser - på vad vi hittat eller blivit rekommenderade att se, även om det sen ofta visar sig att vi fick andra planer och inte alls ens kom den vägen.

Har försökt hålla koll på om det blir strängare inreserestriktioner eller säkerhetskontroller med anledning av att Bin-Ladin skjutits, men har hittills inte sett något. Är ganska övertygad om att det kommer att bli ytterligare något i en nära framtid.

När vi ändå är inne på tråkigheter för resandet kan man nu också läsa i tidningarna att ännu en  vulkan på Island fått utbrott. Ber en bön, uttalar en besvärjelse och överväger att kontakta en shaman - allt för att molnen ska skingra sig...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar