2011/12/07

High Line igen

Mitt i stan.



En öl i skuggan under bron.
En av de senast tillkomna turistattraktionerna i New York är High Line. Vi har redan tidigare skrivit om den, men det var först nu i somras som vi fick tillfälle att faktiskt besöka den och kan visa lite egna bilder därifrån.

I korthet är High Line en park i form av en gångbro som skapats där den gamla järnvägsförbindelsen gick till slakterikvarteren. Spåren lades ner på 1930-talet och stod och förföll innan organisationen The High Line Friends samlade in pengar och lyckades göra om de gamla spåren till en park och en turistattration. Första delen öppnades i 2009 och andra delen strax innan vi var där.

Planerna på en fortsättning var uppe på ett möte nu i första veckan i december 2011. Det är den norra loopen som verkar vara räddad, men behöver färdigställas.

Det finns flera trappor upp till gångbron längs vägen, men vi startade längst ned vid Gansevoorth Plaza och gick hela sträckan upp till 30:e gatan. En härlig promenad där det inte var lika varmt som nere på gatorna i julihettan. Just i somras var det servering under trapporna där vi kom ner. Google Earth har varit uppe tagit navigationsbilder, så man kan provgå sträckan hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar