2013/01/27

Bagagevåg

Detaljhandeln har mängder av "oumbärlig" reseutrustning, men det enda man normalt behöver för att resa i USA är en GPS (som kan hyras av hyrbilsbolaget om man inte har egen med USA-kartor i), en adaptor för eluttagen samt resväskor av bra kvalitet.

Övrig utrustning adderar bara extravikt på bagaget och är således något som vi undviker. Med övrig utrustning menar vi saker som uppblåsbara nackkuddar, resestrykjärn, reselakan (!), ögonbindlar, reseväckarur etc.

Men nu har vi i alla fall investerat i en lätt bagagevåg – och det beror just på alla de nya strängare reglerna om maximal vikt som kan ge extrakostnader på 500 – 1500 kr från första hektot övervikt. Vi valde en Balanzza våg (som själv bara väger 81 gram) från pickpack.se. Finns naturligtvis vågar att köpa på alla internationella flygplatser och i en mängd andra butiker också.




2 kommentarer:

  1. Hej, jag heter Björn och håller på att testa en massa bagagevågar. Har din våg du köpte från pickpack.se fungerat bra? Skulle du rekommendera den?

    Tack på förhand!
    ---
    Björn Andersson
    Ansvarig utgivare på:
    Bagagevåg.nu

    SvaraRadera
  2. Hej! Vågen fungerar alldeles utmärkt. Vägde väskan innan vi for till flygplatsen och vikten stämde på hektot när vi checkade in. Möjligen var den lite dyr - ca 350 kr om jag minns rätt - har nu sett att det finns billigare på t ex Clas Ohlsson. Men eftersom den är så bra så är det inget jag bryr mig om.

    SvaraRadera