2010/02/24

Washington DC den 25 juni 2009

Vi gjorde en endagstur från New York till Washington DC i somras. Turen blev lite annorlunda än vad vi tänkt oss.
En koll i resehandboken innan avfärden resulterade i en lista - Vita Huset, Capitolium, Washington Monument, Lincoln Memorial och andra "måsten" - det gällde ju att hinna med så mycket som möjligt när man bara var där en dag. Vad vi inte räknat med var att det skulle bli en av de varmaste dagarna hela sommaren 2009! Vi hittade till slut ett parkeringshus en bra bit från Vita Huset och promenaden dit och därifrån vidare till Washington Monument - som ligger på ett helt öppet fält - höll på att sluta med värmeslag och vi vågade inte fortsätta till fots.  Arlington klarades av genom en rask promenad rakt genom området upp till JFKs grav och tillbaka till svalkan i bilen därefter.

Vi bestämde oss för att börja turen tillbaka till New York men hade inte i vår vildaste fantasi kunnat räkna med trafikkaoset och köerna. Satt i två timmar i kö innan det började lossna. Vad vi vet nu, men inte då, är att just trafiksituationen är en av baksidorna av Washington med tiotusentals anställda i varje statlig förvaltning som pendlar till sina hem i utkanten av stan. Samtidigt som stadskärnan är rätt trång.

Det var där i hyrbilen vi hörde Michael Jackson på alla musikkanalerna i radion och förstod till sist att "Wacko Jacko" dött. En märklig känsla.

Några bilder hann vi i alla fall ta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar