2010/10/23

Hall of Fames



I USA är man duktig på att hylla sina hjältar. Det finns en oräknelig massa Hall of Fames. Dessutom ett antal Walk of Fames. Musik, teater, sport eller teknik kan vara grunden till dessa hyllningar. Vi har haft nöjet att besöka en del av de riktigt stora de sista åren. Rock'n Roll HoF i New York, som tyvärr redan är nerlagt, men finns kvar i Ohio. Country Music HoF i Nashville och nyöppnade NASCAR HoF i Charlotte. Alla tre inrymda i helt fantastiska anläggningar. Tusentals kvadratmeter stora byggnader med montrar fyllda med bl.a instrument, kläder, guldskivor och pokaler, affischer och fordon.


Det finns nästan alltid guidning med egna hörlurar som hjälper dig att ta till dig all information. Biosalonger, videofilmer, tv-spel och ljudanläggningar som höjer dina intryck. Det är alltid värt pengarna, men räkna alltid med att det tar minst ett par timmar att ta sig igenom museet. Jag och mina kompisar hängde sju timmar på NASCAR-museet. Av någon anledning är det ofta rätt korta öppningstider. Kanske 10-18 eller så. Så man bör vara där tidigt på dan för att inte bli stressad.
Som av en slump brukar det alltid finnas en snygg presentshop i jätteformat på slutet. Den kräver säkert en halvtimme av din tid, och en handfull dollar.
Välj en Hall of Fame till din favoritsport eller intresse och lägg in som ett heldagsnöje på din USA-resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar