2012/01/03

Multi- och Open Jaw-biljetter

När vi reser föredrar vi nästan alltid att hålla oss inom ett relativt begränsat område och att bila mellan städerna vi vill besöka för att sen flyga hem från samma flygplats som vi landade på.

Men ibland händer det att man vill lägga upp en reserutt med inrikesflyg inom USA, till exempel om man bara har en till två veckor på sig – då är det lite förtretligt om man ska behöva använda flera dagar av sin semester på att ta sig tillbaka till ursprungsdestinationen – eller om man vill besöka olika ställen "när man ändå är där".

Rundtursbiljetter (multibiljetter) är lätta att boka och väldigt prisvärda. En enkel kontroll nyligen på en rundtur Köpenhamn till Las Vegas, vidare till Dallas och därifrån till Houston och sen tillbaka till Las Vegas innan hemresan gav ett pris på cirka 8 800 kronor jämfört med 6 600 för bara Köpenhamn – Las Vegas tur och retur, dvs du "får" Las Vegas – Dallas – Houston – Las Vegas för 2 200 kronor. Du klickar bara i "multibiljett", "flera resmål" eller vad just den sajten du är på väljer att kalla det.

Vill man inte åka tillbaka från sin ursprungsdestination är köp av enkelbiljetter är inte att tänka på - det kostar hutlösa pengar. Vad man i stället skall försöka hitta är s k Open Jaw-biljetter som är en tur- och returbiljett med returflygningen från en annan stad än den man flög in till. MrJet, Resfeber, Kilroy och BudJet är bra sajter för att boka Open Jaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar