2012/04/23

Inte bara Elvis

Memphis  Rock n Soul Museum

Om man har det minsta intresse i rock, blues eller country är Tennessee i amerikanska södern nästan helig mark. Här finns både Memphis och Nashville, städer som alltid finns med i de flesta musikers DNA. Svenska resebyrån Memphis Travel har tagit fasta på detta och ordnar guidade resor varje år i det här området. Deras nya katalog är på väg ut och ser ut att täcka det mesta.
Det kostar visserligen från cirka 26.000 kronor för tolv dagar men programmet ser kompetent ut och vill man både resa med likasinnade och få hjälp på svenska på plats ser det ut som en bra lösning.



På vår egen resa i södern under september 2010 var vi på bland annat på Graceland, Grand Ole Opry, Sun Studios och Country Music Hall of Fame. Alla dessa evenemang är lätta att hitta till och även att köpa konsertbiljetter till hemifrån. Det är inte mer än 350 kilometer enkel väg mellan de här två städerna, så ett par timmar i en skön hyrbil löser transporterna enkelt.
På vårt sätt kommer man undan med halva summan per person. Men det ena utesluter inte det andra. Bägge resesätten är ju lika bra på var sitt vis.






2 kommentarer:

  1. Kan ni sända mig en brochyr om era resor till memphis och elvis land mitt namn är
    Thomas Binnberg Dalängsvägen 11
    531 53 Lidköping Mail adr.
    thomas.binnberg@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Hej Thomas!
    Vi arrangerar inga resor och har heller inga broschyrer. Vi skriver endast här på bloggen om egna upplevelser och ger tips. Det går utmärkt att använda våra inlägg, men i så fall vill vi att man refererar till vår blogg plus lägger med länken.

    SvaraRadera