2010/08/01

New York på sommaren

Sydsvenskans söndagsbilaga hade ett reportage i dag (Öarna oaser i staden) där man ställer sig frågan vad man kan hitta på en varm sommardag i New York.

Reportaget är ett frilansuppdrag (av Göran Ingman/Respress) som inte är utlagt i nättidningen så vi tar oss friheten att referera till artikeln och vidarebefordra en del av tipsen.

- Ta tåget från Pennsylvania Station till Fire Island: Två timmar från Manhattan kan du sitta med en drink på en träveranda på ön Fire Island. Här finns naturen inpå knuten och ön är inte större än att den kan upptäckas på cykel (biltrafik är inte tillåten). Ön har en fast befolkning på några hundra, medan det under en sommarsäsong kan komma över 800.000 besökare.

- Ta tunnelbanans linje D, F, N eller Q till Coney Island. Här finns både strand och det gamla kulturmärkta tivolit.  Numera också Luna Park, ett nyöppnat nöjesfält. Ta en korv på legendariska Nathans.

- Brighton Beach längst ned i Brooklyn. Bred, lång och fin strand med gott om plats för alla.

- Och så naturligtvis ett av de tips Mats lämnat till tidningens snabbguide: Upplev den magiska solnedgången på bilden ovan från utsiktsplatsen på taket av Rockefeller Center.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar